CORONA LIEFDE

Coronacrisis zorgt voor corona liefde

Liefde brengt hoop!

Door coronacrisis is een indrukwekkende corona liefde ontstaan

Coronacrisis

Coronacrisis duurt al maanden. Iedereen hoopt dat deze crisis nu wel gauw voorbijgaat en dat ze weer hun “normale” leven kunnen oppakken. Maar wat is nou normaal na deze coronacrisis?  

Als we kijken hoeveel goede acties nu zijn opgezet om mensen in deze crisistijd te helpen. Verborgen talenten en passies zijn bij velen naar boven gekomen om een helpende hand te bieden aan al degenen die het meest onder deze coronacrisis lijden. Deze coronacrisis heeft dus veel maatschappelijke verandering teweeg gebracht. Wat normaal was vóór de coronacrisis loopt de kans om na de coronacrisis abnormaal te worden. Prioriteitenlijsten worden flink geschud!

Corona liefde

Uit liefde doen velen hun uiterste best om hun naasten te helpen in gevallen van eenzaamheid, angst, wanhoop, depressie. Door Covid19 is er ook veel pijn en verdriet onder velen wiens dierbaren ziek zijn of het leven hebben verloren. Afscheid nemen van hun geliefden kon of kan misschien niet naar hartenwens. Dit is iets onwenselijks wat je niemand gunt. En toch houdt het coronavirus hier geen rekening mee. Aan de andere kant is door de coronacrisis een gemeenschappelijke liefde ontstaan. Iets moois, specifieks waar de hele wereld niet eerder op deze manier bij heeft stilgestaan. Waar mensen voor hun eigen leven en belangen gingen, blijkt nu door de coronacrisis plaats te hebben gemaakt voor naastenliefde. In diverse vormen wordt in heel Nederland coronahulp aangeboden. Lees verder

Daarnaast hebben we in Nederland gelukkig het RIVM team dat samen met premier M. Rutte het belang van ieders welzijn scherp in de gaten houdt.

Hoop voor jou

Deze indrukwekkende corona liefde zorgt voor verbinding. Een verbinding op afstand welke de kwetsbare en hulpbehoevende mensen zeker hoop geeft. Als je alleen en geïsoleerd bent vanwege de huidige wereldomstandigheid, dan zal een klein beetje aandacht jou tot hoop zijn. Alhoewel je op dit moment misschien een hopeloze, onzekere toekomst tegemoet ziet, kun je uit alle aangeboden coronahulp en aandacht hoop putten. Grijp deze liefdevolle kans!

Eigenschappen corona

Kort samengevat lijkt corona deze eigenschappen te hebben: eenzaamheid, angst, wanhoop, depressie, rouw, pijn, verdriet en tot slot liefde. Liefde zal helpen dat velen corona kunnen overleven.

Waardering voor alle coronahulp

Share & Live heeft waardering voor allen die uit liefde hun eigen belangen en tijd in ruil zetten voor uiting van liefde aan mensen die hulp nodig hebben. Je kunt op verschillende manieren helpen door bijv. een app te sturen, een e-mail, een telefoontje plegen, een postkaart met een belboodschap enz. Belangrijk is wel om de RIVM maatregelen hierbij in acht te nemen zodat coronahulp op een veilige en verantwoorde manier plaatsvindt.

Helpen en hoopvol blijven zijn o.a. belangrijke sleutels tegen geestelijke bestrijding van de coronacrisis.

Let goed op je gezondheid!