Fijne Valentijnsdag!

Fijne Valentijnsdag!

Fijne Valentijnsdag!

Elk jaar op 14 februari wordt de universele liefdesdag gevierd: Valentijnsdag. Het is voor velen het perfecte moment om het beste uit de kast te halen om hun liefde of aandacht aan de ander te laten zien. De inhoud van deze liefde of aandacht kan wisselend van aard zijn om de ander te laten weten dat er aan hen wordt gedacht, of hoe geliefd ze zijn. Voor sommigen is dit ook het moment bij uitstek om hun verliefdheid te tonen aan wie hij/zij erg leuk vindt. Je kunt je voorstellen dat degenen die een oogje op iemand hebben deze kans niet voorbij laten schieten. En soms komt er een mooie liefdesrelatie tot stand.

En daarna….

Het feest is in de loop der tijd commerciëler geworden dan de oorspronkelijke bedoeling was. Cadeautjes zijn in allerlei varianten te vinden, er is dus voor ieder wat wils. Op zich is het wel leuk om aandacht, liefde en cadeautjes te ontvangen, maar de gesteldheid van het hart is veel belangrijker. Want helaas kunnen mensenharten zo veranderlijk zijn. Gevoelens kunnen zomaar ineens omslaan.
Enkelen doen de dagen erna nog hun best om in de Valentijn sferen te blijven, maar voor het merendeel gaat het leven weer gewoon verder, 15 februari, 16, 17 enz……… Het wordt langzamerhand weer stil om je heen. Je voelt de bekende eenzaamheidgevoelens weer naar boven komen. Gedachten en vragen tieren door je heen. Je vraagt je wellicht af wat er gebeurd is met de geuite liefde of aandacht. Was de uiting van liefde eenmalig? Wordt er verder omgezien naar mij? Was er dan toch niet werkelijk een “love is in the air” liefdesvonkje voor mij? Je hebt behoefte aan antwoord op al jouw vragen maar dat krijg je niet.

Want waar het hart vol van is …..

Er is een gezegde dat luidt: waar het hart vol van is, vloeit de mond van over. Het hart kan weliswaar vol zijn, echter de intenties kunnen anders zijn. Sommigen zullen zich hierin kunnen herkennen. Hiermee bedoel ik te zeggen dat er helaas rekening mee moet worden gehouden dat het uitspreken van niet gemeende woorden ook een onderdeel uitmaakt van deze maatschappij. Het verschil is dat goed bedoelde woorden zich omzetten tot daden. Zo heeft mijn man mij, toen we elkaar leerden kennen, verteld dat ik zijn valentijn was. Hij meende het en inmiddels zijn we een aantal jaren getrouwd.

Laten onze woorden, acties en liefdesuitingen naar de mensen om ons heen geen eendaagskarakter hebben. Het zou toch mooier zijn als onze liefdesuitingen een diepere inhoud hebben, waardoor het langer dan een dag actief kan blijven.

365 dagen Valentijnsdag?

Share & Live vindt dat Valentijnsdag als een doorlopende activiteit beschouwd moet worden en hoopt dat iedereen naast 14 februari ook de overige 364 dagen van het jaar als een Valentijnsdag meeneemt in hun leven.

Want mensen hebben continue aandacht en liefde nodig. Tijdens de bijeenkomsten van Share & Live noemt mijn dochter vaak de slogan van Ikea: “aandacht maakt alles mooier”.

De wens van Share & Live is dat jij door liefde en aandacht een hoopvol leven gaat leiden.

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Mail het ons!